פסטה ברוטב עגבניות עם אנשובי, טונה וזיתים

פסטה ברוטב עגבניות עם אנשובי, טונה וזיתים

חומרים ל-4-6 מנות:
1 חבילה פסטה קצרה וחלולה של de Cecco
2 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות
1 קופסא (400 גרם) עגבניות מרוסקות של Mutti
3 כפות רכז עגבניות בשפופרת Doppio Concentrato

1 קופסה טונה לבנה של Ortiz
1/2 צנצנת אנשובי של Ortiz, מסוננים וקצוצים
50 גרם חמאה רכה מאוד
20 זיתי קלמטה מגולענים קצוצים גס
חופן קטן פטרוזיליה (לא חובה)

1. מחממים בסיר רחב שמן זית ושום עד שעולה ריח. מוסיפים עגבניות ורסק עגבניות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה.
2. בינתיים מסננים את הטונה, מפוררים מעט ומחממים תוך ערבוב במחבת יבשה 2-3 דקות, עד שמתקבל מרקם יחסית יבש ופירורי.
3. מערבבים את אנשובי הקצוצים עם חמאה רכה, לקבלת משחה במרקם אחיד.
4. מבשלים את הפסטה בשפע מים רותחים מומלחים לדרגת אל דנטה.
5. סמוך להגשה: מעבירים את הפסטה לסיר עם הרוטב יחד עם מעט ממי הבישול של הפסטה. מוסיפים את הטונה ואת חמאת האנשובי, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהאש, מפזרים זיתים ופטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.