פיצטות במגוון תוספות

פיצטות במגוון תוספות

לבצק הפיצה:
570 גרם מים קרים
1000 גרם קמח פיצה פוקצה
8 גרם שמרים יבשים
27 גרם מלח
10 גרם שמן זית

לרוטב הפיצה:
1/4 כוס שמן זית
3 שיני שום פרוסות
1 קופסא (400 גרם) עגבניות מרוסקות Polpa של Mutti
1/2 כפית אורגנו טרי או יבש

אפיית הבצק:
+ במיקסר עם וו לישה לשים את המים עם שליש מכמות הקמח עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח בהדרגה ולאחר שהוא נטמע בבלילה מוסיפים את השמרים.
+ ממשיכים ללוש וכאשר מתחילה להתקבל מסת בצק מכניסים את המלח פנימה. ממשיכים ללוש במהירות נמוכה למשך דקה ולאחר דקה עוברים למהירות גבוהה למשך 5 דקות.
+ מורידים את מהירות הלישה למהירות איטית ותוך כדי לישה מזלפים את השמן בדפנות הקערה. ממשיכים ללוש עד שהשמן נטמע בבצק (כ3 דקות).
+ מכדררים את הבצק ומעבירים לקערת התפחה. מכסים את הקערה בניילון נצמד לשעה ומתפיחים במשך שעה.
מחלקים את הבצק לכדורים כמספר הפיצטות שרוצים להכין, מכסים שוב בניילון נצמד ומתפיחים למשל שעתיים עד שלוש שעות.
+ כשעה לפני האפייה, מדליקים את התנור על החום הכי גבוה. משטחים כל כדור לבצק שטוח ואופים למשך כ6 דקות.

הכנת הרוטב:
+ מחממים שמן זית במחבת ומטגנים שום ואורגנו למשך כמה שניות. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ5 דקות.
+מתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר.

הצעות הגשה לפיצות:
+ רוטב עגבניות, מקרל של Ortiz, פלפל קלוי של Ponti ומוצרלה
+ רוטב עגבניות, ארטישוקים וצלפים של Ponti ומוצרלה.
+ רוטב עגבניות עם שרי מבקבוק של Agromonte בצל ומוצרלה