ברוסקטות עם בצלים מזוגגים בבלסמי על ממרח פריחולס

לברוסקטות:

15-20 פרוסות בגט בעובי 1.5 ס"מ
1/3 כוס שמן זית
2 שיני שום חצויות

+ מחממים תנור ל220 מעלות.
+ מורחים/מזליפים שמן זית על פרוסות הבגט ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
+ אופים 5 דקות עד שהלחם מזהיב והופך קריספי.
+ מברישים את פרוסות הבגט בעודן חמות בשיני השום ומצננים קלות.

ברוסקטות עם בצלים מזוגגים בבלסמי על ממרח פריחולס
לממרח פריחולס:
1 צנצנת שעועית לבנה El navarrico
1/2 בצל קצוץ
3 כפות שמן זית
עלים מ2 ענפי תימין
1 שן שום כתושה

לבצל מזוגג:
5 בצלים חצויים
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס חומץ בלסמי של ponti
מלח ופלפל שחור

+ מכינים ממרח פריחולס: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל, תימין ושום להזהבה קלה. מוסיפים שעועית לבנה ומקפיצים קלות לפתיחת טעמים. טוחנים את הכל במעבד מזון אפשר למעוך עם מזלג.
+ מכינים את הבצלים: מחממים תנור ל200 מעלות.
– מניחים חצאי בצל בתבנית כך שהצד של הבצל החתוך כפלי מעלה. מערבבים שמן זית ובלסמי ומזלפים על הבצלים.
– מטבלים במלח פלפל.
– צולים כ45 דקות עד לריכוך וצביעה של הגלדים. במהלך הצלייה יוצקים בעזרת כף מהנוזלים על הבצלים.
+ מרכיבים את המנה: מורחים ממרח פריחולס על פרוסות הבגט. מניחים מעל חצאי בצל ומגישים.