סלט תפוזי דם

פעם בשנה, מתישהו באמצע החורף, הם פתאום מופיעים, ללא התראה וללא גינונים. בין ערימות פירות ההדר ה נ ה ד ר י ם במיוחד של השנה, מתגלים להם תפוזי הדם. הם קטנים יותר מאחיהם התפוזים אבל ניתן בקלות לזהותם כבר מהקליפה. חלקה סמוקה אדמדמה כמו מישהו טרח וריסס בספריי צבע תפוז תפוז. אבל האוצר האמיתי הוא כמובן בפנים. אחרי שקולפים מהם את קליפתם, הפלא האמיתי מתגלה. בשרם אדום כדם, הם מלאים במיץ, מתוקים-חמוצים באיזון עדין ועם טעם ייחודי רק להם, שלי מזכיר מעט רימון.  
 
השבוע המתכון הוא סלט טרי של פילטים (supremes) של תפוזי דם עם ויניגרט שהמיץ שלהם מצומצם יחד עם בלסמי, שזה רק לכשעצמו טעים אש!
 
מצרכים ל-4 איש:
8 תפוזי דם גדולים + 1 נוסף למיץ
1/4 ק״ג עגבניות שרי צהובות
חבילה רוקט או ארוגולה
1 צ'ילי מנוקה מחרצנים וקצוץ דק
1/2 כפית זרעי כוסברה
4-5 כפות חומץ בלסמי
3-4 כפות זמן זית משובח 
פלפל שחור גרוס טרי ומלח גס 
 
 הכנה:
מפלטים את התפוזים: חותכים את הקליפה משני הקצוות, מעמידים את התפוז על קצה אחד ובעזרת סכין חדה מאוד, מסירים את הקליפה כמה שיותר קרוב לבשר הפרי. 
בעזרת אותה סכין, מפרידים את הפלחים מהקליפה הדקה ומעבירים לקערה. כדאי לעבוד מעל קערה ולשמור את כל המיץ הניגר. מסירים גם את הגלעינים ושאריות קליפה. 
אפשר גם להסתפק בלקלף את התפוז ולפרוס אותו לפרוסות דקות. 
במחבת קטנה, מביאים לרתיחה את מיץ התפוז הנוסף יחד עם הבלסמי, זרעי כוסברה כתושים ופלפל שחור גרוס. 
מנמיכים את הלהבה ומצמצמים עד למרקם סירופי. מעבירים לקערית להצטנן. 
במקביל, חוצים את העגבניות שרי, קורעים את הרוקט לקרעים גדולים ומוסיפים לקערה עם התפוזים. 
מוסיפים את השמן זית למיץ המצומצם ומערבבים היטב לקבלת רוטב אחיד.
מוסיפים את הצ׳ילי הקצוץ ומלח גס. מוזגים על הסלט, מערבבים ומגישים מיד.