סשימי דג ים עם וינגרט הדרים חריף

זה לא סוד גדול שאני משוגע על פירות הדר ובעיקר על תפוזי דם. לא מזמן, פרסמנו כאן מתכון של סלט תפוזי דם. העונה שלהם מאוד קצרה והנה תיכף נגמרת לה. אז ממש לפני שנקטר האלים הכתום-אדום הזה נעלם עד לשנה הבאה ולמרות מחאותיה של העורכת מדיה, החלטתי לתת בכל זאת עוד מתכון עם תפוזי דם. הפעם נתחכם קצת. את מיץ התפוזים נצמצם עד לקבלת סירופ סמיך ומבריק וממנו נכין וינגרט חמצמץ-חרפרף-מתקתק מ ש ג ע! הסשימי דג ים הוא בעצם הבסיס – שלא לאמר מצע… – עבור הרוטב. ברור שחייבים דג ים הכי טרי שאפשר להשיג, חתוך לנתחים דקים ברגע האחרון ופשוט לזלוף מהוינגרט ולהגיש. בצילום המצורף הגשתי את זה כמתאבן קטן. אפשר כמובן להגיש כמנה ראשונה בתוספת עשבי תיבול טריים או מי שירצה ממש להשקיע יחד עם הסלט תפוזי דם מפעם שעברה. (קליק למתכון)

מצרכים:

60-80 גרם פילה דג ים טרי מנוקה מעצמות ומהעור (אינטיאס, מוסר ים, פלמידה לבנה)

וינגרט:
6-8 תפוזי דם סחוטים
גרידת קליפת 2 תפוזי דם (לעשות את זה לפני שסוחטים אותם)
1 כף זרעי כוסברה כתושים
1 צילי אדום חריף מנוקה מחרצנים וקצוץ לקוביות קטנטנות
1/4 כוס שמן זית משובח
פלפל שחור גרוס טרי ומלח
בזיליקום או כל עשב תיבול קצוץ דק

הכנה:
מבשלים את מיץ התפוזים יחד עם זרכי הכוסברה והצילי במחבת רחבה על להבה בינונית עד שמצטמצם לסירופ לא סמיך מדי, תוך כדי ערבוב פעם לפעם. זה יקח כרבע שעה בערך וחייבים להשאר ליד – הסירופ יכול להשרף ברגע.
מעבירים לקערה ומכניסים לפריזר לצינון במשך 15 דקות.
בינתיים פורסים את הדג ומסדרים בצלחות
מוציאים את הסירופ מהפריזר (הוא חייב להיות קר אך לא קפוא) ומוסיפים את השמן זית, פלפל שחור ומלח וטורפים היטב במטרפה עד לקבלת ״אמולסיה״ (חפשו בגוגל) מהממת.
מוזגים מהוינגרט מעל פרוסות הדגים, מפזרים מעט גרידת תפוז ובזיליקום קצוץ.
מגישים מיד.