קציצות דג ים עם עשבי תיבול טריים ורוטב לימון על סלט שומר

ההצעה שלנו למנה שנייה לשולחן הסדר היא קציצות דג ים עם עשבי תיבול טריים ברוטב לימון על סלט שומר פריך. השילוב בין נימוחות קציצת דג הים, חמצמצות רוטב הלימון  ופריכות סלט השומר פשוט מצוין. מנת ביניים שיבקשו ממנה עוד! 

מרכיבים:
לקציצות דגים:
1 ק"ג פילה דג ים טרי (לוקוס, קוד, מוסר ים וכד') מנוקה מעור ועצמות
1 בצל בינוני קצוץ דק
6 גבעולי פטרוזילה
6 גבעולי כוסברה
1 כף טימין
2 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1 כף פלפל ירוק חריף קצוץ דק
2 שיני שום קצוצת דק
1 כף זרעי כוסברה כתושים
1 כף זרעי שומר כתושים
מיץ וגרידת לימון אחד
3 כפות שמן זית משובח
2-3 כפות קמח מצה
1 ביצה גדולה
שמן זית לטיגון

לסלט שומר:
4 ראשי שומר 
4 צנוניות
2-3 כפות ממרח ארטישוק ועגבניות שרי Agromonte
מיץ וגרידת לימון אחד
2 כפות עלי בזיליקום קטנים
1/3 כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס טרי 
מלח גס

לרוטב לימון:
מיץ וקליפה מגוררת של 2 לימונים
2 כוסות מים או מרק עוף (או ציר דגים אם יש לכם)
½ כוס שמן זית
2 כפות צלפים במלח קצוצים 
פלפל שחור גרוס טרי ומעט מלח
6 עלי מרווה

הכנת הקציצות:
אם ברשותכם מיקסר עם מטחנת בשר: טוחנים את הדג (דק) יחד עם כל הירקות והתבלינים לתוך קערה. מוסיפים את המיץ וקליפת הלימון המגורר, הביצה ואת קמח המצה בהדרגה תוך כדי ערבוב ולישה בידיים של התערובת. אם התערובת רכה מדי – מוסיפים מעט קמח מצה ואם יבשה מדי, מוסיפים עוד חצי ביצה או מעט שמן זית. טובלים את הידיים בקערית עם שמן זית ויוצרים קציצות בינוניות ומניחים על קרש חיתוך. במקביל, מחממים שמן במחבת טפלון רחבה. השמן צריך להיות בגובה של כ-1 ס"מ. כשהשמן חם, מטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד ב"נגלות" קטנות של 5-6 קציצות בו זמנית כדי שיהיה נוח להפוך את הקציצות ושהשמן לא יתקרר בבת אחת . מוציאים על נייר ניגוב וממשיכים וטגן את כל הקציצות. מעבירים לכלי אטום עד לארוחה. ניתן להכין יום מראש לשמור במקרר. 

הכנת הסלט שומר:
בעזרת מנדולינה, פורסים את השומר לפרוסות דקות מאוד ומעבירים לקערה גדולה עם מי קרח. אם אין לכם מנדולינה, אפשר לפרוס עם סכין חדה מאוד. זה יותר עבודה אבל התוצאה טובה אף היא. משאירים את השומר המי הקרח במקרר. ניתן להכין מראש כ-שעתיים לפני הארוחה. מי הקרח הופכים את פרוסות השומר לפריכים כמו קרח. עושים את אותו דבר לצנוניות. לפני הגשת המנה, מסננים את השומר ואת הצנוניות בעדינות ממי הקרח ומעבירים אותם לקערת ערבוב גדולה. מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים בעדינות בעזרת הידיים – מבלי למעוך את הירקות.

הכנת הרוטב לימון:
שמים במחבת את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט. ניתן להכין יומיים מראש ושמור סגור במקרר.
הרכבת המנה:
מחממים את הרוטב במחבת רחבה. כשהרוטב חם, מזגגים לתוכו את הקציצות משני הצדדים כ-3-4 דקות סה"כ. עורמים ערימת סלט שומר במרכז צלחת ההגשה ומסדרים את הקציצות דגים סביב הסלט. מפזרים על הקציצות מעט מרוטב הלימון ומגישים מיד.

 

צילום: עודד מרום

מתוך כתבת חג למגזין לאשה