מרק הדרים אננס ופסיפלורה עם סורבה נענע של מיקה שרון

לכבוד פסח, ביקשתי מהשפית מיקה שרון לקבל את המתכון למרק הדרים, אננס ופסיפלורה מתוך ספרה "מיקה תל-אביב" שצילמנו ביחד. מיד נעניתי בחיוב כמובן. בחרתי בקינוח פירות כי אני נורא אוהב קינוחי פירות, כי זה פסח ואין טעם להתעסק בתחליפי בצק וכי זה המרק פירות הכי טעים שתטעמו בחיים! 

 

מרכיבים:
2 תפוזים חתוכים לפילטים נקיים מהעור והקליפה
1 אשכולית אדומה חתוכה לפילטים נקיים מהעור ומהקליפה
½ אננס טרי חתוך לקוביות קטנות
5 פסיפלורות נקיות- רק התוכן והגרעינים
2 כוסות מיץ תפוזים טרי
¾ כוס מיץ אשכוליות אדומות טרי
קליפת תפוז אחד נקייה מהחלק הלבן (המר) ופרוסה לרצועות דקות וארוכות
¼ שורש ג'ינג'ר טרי פרוס לרצועות דקות וארוכות
סירופ סוכר
2-3 כפות גרנד מרנייר

הכנה:
חולטים את קליפת התפוז והג'ינג'ר פעמיים במים רותחים כדי להוציא את המרירות. מבשלים את הקליפה והג'ינג'ר לאחר החליטה בסירופ סוכר (כוס מים וכוס סוכר) עד שיהיו כמעט שקופים והסירופ יתעבה. מצננים מעט את הסירופ. מערבבים  אותו עם המיצים והפירות (כולל תוכן הפסיפלורה). לצנן היטב ולהגיש עם כדור סורבה.

 

צילום: עודד מרום
מתוך כתבת חג למגזין לאשה.