תפריט עצמאות

יש הרבה דרכים לחגוג את יום העצמאות, אחת מהן היא לזרוק פרגיות על המנגל ולנפנף במרץ. אנחנו מציעים תפריט מעט מאתגר יותר, אבל התגמול שווה את ההשקעה בחגיגות העצמאות למדינה – צלעות טלה בגריל עם עשבי תיבול טריים ולימון כבוש, אספרגוס צלוי וקונפי בצל סגול בדבש.

  • מתכון לצלעות טלה:
    מצרכים:
    18 צלעות טלה
    4 כפות עלי טימין טרי
    4 כפות עלי רוזמרין טרי
    1 כף אורגנו טרי
    3 כפות מרווה טרייה
    6 כפות לימון כבוש קצוץ גס – (פרג)
    1/2 כוס שמן זית משובח
    מלח גס ופלפל שחור גרוס

הכנה:
קוצצים דק את כל עשבי התיבול הטריים; בקערת ערבוב רחבה, מערבבים את תערובת התבלינים עם השמן זית, הלימון הכבוש, מלח ופלפל.
בעזרת הידיים, מורחים בעדינות את הצלעות בתערובת העשבי תיבול ומניחים על מגש. אפשר להכין עד לשלב הזה יום מראש ולשמור מכוסה בניילון נצמד במקרר כשעה לפני הצלייה.
כשהגריל חם (ראה בוקסה), צולים את הצלעות על הרשת כ-2-3 דקות מכל צד. צלעות טלה מתבשלות מהר מדי ולא כדאי לצלות אותן יתר על המידה – הן יצאו יבשות ולא טעימות. מעבירים את הצלעות המוכנות לחלק הקר של הגריל או לצלחת.
מגישים מיד עם קונפי בצל סגול ואספרגוס צלויים.

  • קונפי בצל סגול:
    מתכון:
    מצרכים:
    1 ק"ג בצל סגול קלוף, חתוך לשניים לאורך ופרוס דק
    3 כפות שמן זית
    1 כוס צימוקים בהירים
    1/2 כוס דבש
    11/2 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
    2 כפות עלי טימין
    11/4 כפית קינמון טחון
    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1 כפית צ'ילי חריף חתוך לטבעות אלכסוניות דקות
    1 כפית זרעי כוסברה כתושים
    הכנה:
    שמים את השמן זית בסיר רחב על להבה בינונית; בוחשים פנימה את כל התבלינים. מוסיפים את הבצל, מערבבים ומבשלים כ- 7-10 דקות עד שהבצל מתרכך מעט. מוסיפים את הדבש והצימוקים ומבשלים תוך כדי ערבוב כ- 20-25 דקות עד שהבצל רך מאוד ומקורמל היטב. ניתן להכין מראש ולשמור במקרר כשבוע. אפשר לאכול את הקונפי קר או לחממו שוב בסיר קטן על להבה נמוכה.

 

  • אספרגוסים צלויים על הגריל:
    מתכון:
    מצרכים:
    24 אספרגוסים עבים וקלופים
    1/4 כוס שמן זית
    פלפל שחור גרוס טרי ומלח גס
    מיץ לימון טרי

הכנה:
חולטים את האספרגוסים במי מלח רותחים כ- 2 דקות; מוציאים מהמים בעזרת כף מחוררת ומעבירים אותם לקערת מי קרח לעצירת תהליך הבישול, מה שישמור על צבעם ופריכותם. לתהליך הזה קוראים בשפה המקצועית "בישול ירוק" והוא נכון לכל הירקות הירוקים: ברוקולי, שעועית ירוקה, אפונה וכד'. את האספרגוסים אפשר לשמור חלוטים סגורים במקרר כיומיים.
מורחים שמן זית עם מברשת על האספרגוסים, מפזרים עליהם פלפל ומלח וצולים אותם כ – 2-3 דקות על רשת הגריל – עד שהם נחרכים קלות; מעבירים לצלחת הגשה, מטפטפים מעט מיץ לימון טרי ומגישים מיד.

 

עצמאות שמח!

צילום: עודד מרום

מתוך מגזין לאשה