פריטטה דלעת פטה ומרווה

האיטלקים הבינו את זה מזמן. חביתות ואומלטים הן רק אופציה אחת ממה שאפשר לעשות עם ביצים טרופות. לפריטטה שלהם מוסיפים האיטלקים שמנת מתוקה או חלב, עשבי תיבול טריים קצוצים, ירקות שונים או רצועות עוף מעוף צלוי שנשאר מיום קודם. את הפריטטה מתחילים בדרך כלל על הכיריים ומסיימים באפייה בתנור או בהשחמה קצרה תחת הגריל. ומכאן אפשרויות הגיוון הן אין סופיות. פריטטה היא מלכת ניצול השאריות. קצוות של סוגי גבינה שונות, ירקות בודדים במגרת הירקות של המקרר, חצי עוף צלוי מיום קודם שנשאר בודד בשקית נייר או כל דבר אחר שיכול להתאים לתערובת הבסיסית של ביצים-גבינה-שמנת/חלב. יתרון נוסף לפריטטה הוא מהירות הכנתה. כמה דקות יותר מהכנת חביתה – אבל כמה יותר שווה! אפשר להגיש אותה היישר מתוך המחבת, במרכז השולחן, כשבני הבית פשוט יחתכו לעצמם משולש פריטטה יחד עם סלט ירוק מרענן או ירקות מאודים. לברנאץ' או לאירועים, הכינו פריטטות אישיות בתבניות מאפינס והגישו אותן בטמפרטורת החדר או חממו אותן כמה דקות בתנור חם. פריטטה היא מנה מושלמת לטיול או לפיקניק או לתיק האוכל של הילד – משולש פריטטה עטוף בנייר פרגמנט. אופן ההכנה פשוט מאוד, והוא דיי חוזר על עצמו ברוב מתכוני הפריטטה. צריך להקפיד על מחבת חסינת חום – כזו שהידית יכולה להיכנס לתנור או כלי חסין חום אחר מזכוכית או מחרסינה חסינת חום. הגבינה היא הפרטנר האידיאלי של הפריטטה. גוונו בסוגי הגבינות שאתם משתמשים. כדאי לשים גבינה אחת קשה בעלת טעם עז כגון פרמז'ן או צ'דר. בזמן האפייה טעם הגבינה יבלוט מבעד לתערובת הביצים. גבינה נוספת רכה ועדינה כגון ריקוטה או פטה שתתן אווריריות ונימוחות לפריטטה. השחקניות הראשיות כאן הן הביצים כמובן וכדאי מאוד לשים לב לטריותן.

מרכיבים:
700 גרם דלעת שטופה, קלופה פרוסה לפרוסות של 2 ס"מ עובי
6 כפות שמן זית משובח
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
6 עלי מרווה קצוצים גס
1 כף עלי טימין
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
6 ביצים גדולות
1 כוס שמנת מתוקה
1/3 כוס פרמז'ן מגוררת
20 גרם חמאה
200 גרם פטה מפוררת

אופן הכנה:
מערבבים על תבנית צלייה את פרוסות הדלעת עם השמן זית, פלפל שחור, מלח, טימין ומרווה. צולים בתנור חם 180 מעלות כ- 15 דקות או עד שהדלעת זהובה ורכה. שמים בקערה את הביצים, שמנת מתוקה, הפרמזן המגוררת, פלפל שחור, מלח ואגוז מוסקט וטורפים לתערובת אחידה. מוציאים את הדלעת מהתנור וחותכים את הפרוסות לקוביות של 2 סמ"ר. מחממים במחבת (קוטר 22 ס"מ) את החמאה עם יתרת השמן זית על אש נמוכה. מוזגים למחבת את תערובת הביצים ומבשלים כ- 5 דקות או עד ששולי הפריטטה עשויים. מכבים את האש. מפזרים מעל תערובת הביצים את קוביות הדלעת הצלויות ואת הפטה המפוררת. מכניסים לתנור חם 180 מעלות ואופים כ- 15-20 דקות או עד שפני הפריטטה זהובים יפה.

צילום: עודד מרום