טארט דובדבנים עם קצפת

מתכון לתבנית טארט קוטר 26-28 ס"מ:

מצרכים:

לבצק

180 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

2 כוסות  + 2 כפות קמח מנופה

2 כפות שקדים טחונים

2/3 כוס אבקת סוכר

1 ביצה

1 חלמון

קליפת תפוז מגוררת

למילוי:

1,5 ק"ג דובדבנים (חצי חמוצים וחצי כהים) מגולענים

2 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

150 גרם סוכר דמררה

6 כפות קירש (שיכר דובדבנים)

מיץ וקליפת תפוז מגוררת

1 כוס שקדים ירוקים קלופים

מקל וניל חצוי לאורכו

2 חלמוני ביצה מעורבבים במעט מים להברשה

הגשה:

קצפת מוצקפת ללא סוכר

דובדבני אמרנה של פאברי

הכנה:

שמים במיכל מעבד המזון, עם להב מתכת, את החמאה, הקמח, השקדים ואבקת הסוכר ומעבדים ב"פולסים" לתערובת פירורית. (אם אין מעבד מזון, אפשר להכין את הבצק ביד בתוך קערה רחבה). מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים שוב ב"פולסים" למעט זמן עד שנוצר גוש בצק גדול. מוציאים את הבצק על משטח עבודה מקומח ויוצרים כדור. משטחים לצורת דיסק, מרפדים בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר או 20 דקות בפריזר.

בינתיים מכינים את המילוי: שמים בסיר רחב את הסוכר ומיץ הלימון ומבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה. מוסיפים את הדובדבנים, קליפת התפוז, הג'ינג'ר, השקדים ומקל הווניל ומבשלים יחד כ – 5-7 דקות. בעזרת כף מחוררת, מוציאים את הדובדבנים לצלחת וממשיכים לצמצם את הסירופ עד שמחצית הנוזלים מתאדים; מחזירים את הדובדבנים לסיר ומבשלים יחד עוד כ- 2-3 דקות. מסננים ומצננים לגמרי.

מוציאים את הבצק מהמקרר. מרדדים 2/3 מהבצק (עושים נקניק בקוטר של כ-4 ס"מ מה- 1/3 הנותר של הבצק ומכניסים למקרר) לעלה דק ומרפדים תבנית טארט משומנת בחמאה. מצפים בנייר אפייה גזור לפי מידת התבנית, מחוררים את הנייר והבצק במזלג ומניחים על הנייר משקולות אפייה או שעועית. מכניסים למקרר ל - 15 דקות ואופים את תחתית הבצק בתנור חם 220 מעלות כ- 20 דקות או עד שמרכז הבצק אפוי וזהוב. מוציאים מהתנור, מסלקים את נייר האפייה והשעועית (אפשר לאחסן ולהשתמש שוב). מברישים את תחתית הבצק במעט חלמון ביצה ומחזירים לתנור ל2-3 דקות נוספות; חלמון הביצה יאטום את הבצק ונוזלי הדובדבנים 

מניחים את תערובת הדובדבנים על תחתית הבצק האפויה עם תלולית קטנה במרכז; מוציאים את נקניק הבצק מהמקרר ובעזרת סכין חדה, פורסים עיגולי בצק בעובי של חצי ס"מ. מברישים את שולי תחתית הבצק האפויה עם מעט תערובת חלמון (זה ישמש כ"דבק") ומסדרים את עיגולי הבצק סביב סביב, חופפים אחד לשני, כמו קשקשים ותוך כדי הדבקתם לשולי תחתית הבצק האפויה. מברישים את עיגולי הבצק בחלמון ואופים בשליש התחתון של תנור חם, 180 מעלות, כ- 45 דקות או עד שתערובת הדובדבנים מבעבעת והבצק שחום. מוציאים, מצננים מעט ומגישים פושר או קר עם קצפת או רוטב וניל או גם וגם.

אם ממש רוצים להשתגע, אז על הקצפת מניחים דובדבן אמארנה אחד ומעט סירופ. אבל זה באמת כבר מוגזם!

צילום: עודד מרום