סופלה סלק ובצל ירוק

מצרכיםל 4-6 איש:

75 גרם חמאה

50 גרם קמח

1 כוס חלב רותח

4 חלמונים

6 חלבונים

4 סלקים מגוררים גס שבושלו קודם במי מלח. (אפשר ואפילו כדאי לצלות את הסלקים שלמים בתנור עם מעט שמן זית, פלפל, מלח וטימין. אומנם תהליך הצלייה לוקח יותר זמן אבל התוצאה שווה את זה: טעם הסלק מודגש יותר וגם אנחנו לא מאבדים את כול הויטמינים החשובים שלו במי הבישול….)

4 בצלים ירוקים קצוצים דק

150 גרם גבינת פטה מגוררת גס

פלפל שחור גרוס טרי

מלח

1 כפית זרעי כמון

כלי לסופלה מחרסינה חסינת אש או קערת פיירקס בקוטר 20 ס"מ ובגובה של 10 ס"מ לפחות עם דפנות ישרות.

אופן הכנה:

מורחים את דפנות הכלי בחמאה ומפזרים מעט גבינה מגוררת – זה נותן אקסטרא קרנץ.

ממיסים את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה

כשחמאה נמסה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עם כף מעץ כ-1-2 דקות; לא לתת לתערובת להשחים.

מכבים את האש ומוסיפים לסיר את החלב ומערבבים היטב עם מטרפה עד שהתערובת חלקה לגמרי. מוסיפים פלפל ומלח וזרעי הכמון

מחזירים את הסיר על להבה נמוכה וממשיכים לערבב ברתיחה עדינה עד שהתערובת מסמיכה מעט כ- 2 דקות; מסירים מהאש;

מוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי טריפה, עד שהם נבלעים בתערובת. מוסיפים גם את גבינת הפטה, הסלק והבצל וטורפים היטב

מקציפים את החלבונים בקערה לקצף יציב

מערבבים כף אחת מקצף החלבונים לתוך התערובת כדי לדלל אותה מעט ומקפלים את יתרת הקצף בתנועות סיבוביות בעזרת לקקן; הרעיון הוא לא "לשבור" את הקצף ובכך לפגוע באווריריות הסופה.

מעבירים את תערובת הסופלה לכלי עד לכדי 1 ס"מ לפני שפת הכלי.

מעבירים אצבע רטובה בתוך התערובת סביב דופן הכלי – זה מאפשר לסופלה לתפוח גבוה יותר ולייצור מראה פטרייתי מרהיב.

אופים בתנור חם, 200 מעלות כ- 25 דקות עד שהסופלה תפוח ושחום. מגישים מיד!