קוגלהוף

מצרכים:
100 גרם חמאה
1 כף קליפת תפוז מגוררת
1 ביצה
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס חלב
25 גרם שמרים טריים
31/2 כוסות קמח רגיל
1/2 כפית מלח
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/2 כוס שקדים פרוסים וקלויים
סוכר
2 תבניות קוגלהוף קוטר 18-20 סמ' (או אחת גדולה) מרוחות בחמאה ובזוקות בסוכר

הכנה:

בצק: בקערת המיקסר, שמים את החמאה, קליפת תפוז, ביצה וסוכר וטורפים כ-5 דקות עד לקבלת תערבות תפולה ואווירירית. מנמיכים את המהירות ומוסיפים לאט לאט את החלב והשמרים, הקמח והמלח ומערבלים לתערובת אחידה. צכסים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה.
מחזירים את הקערה למיקסר ותוך כדי ערבול, מוסיפים את קוביות החמאה הרכה ולשים עוד כ-5 דקות.
מעבירים לתבנית, מכסים ומתפיחים שוב כ-שעה וחצי.
אופים בתנור חם מראש 180 מעלות צלזיוס כ-45 דקות. (בודקים עם קיסם או סכין דקה). מוציאים ומצננים בתבנית על רשת.
הופכים, מפזרים אבקת סוכר ומתעלפים.
מי שרוצה להיות ממש מוגזם, אז שיבריש את הקוגלהוף בחמאה מומסת (הרבה!) ולאחר מכן לפזר שקדים פרוסים וקלויים ואז לפדר את כל העוגה בסוכר.
זה אסון לסילואטה אך מה לנו ברגעים אלו ולדיאטה?

צלם: עודד מרום