טארט ליים עם מרנג

מרכיבים לבצק פריך:

180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כוסות קמח פיווטי כחול – להוסיף לינק

2 כפות שקדים טחונים

2/3 כוס אבקת סוכר

1 ביצה

1 חלמון

קליפת ליים מגוררת מליים אחד

מרכיבים למילוי ליים:

1 כוס מיץ ליים סחוט טרי

3 כפות קליפת ליים מגוררת

6 ביצים

3/4 מיכל שמנת מתוקה

4 כפות שמנת חמוצה 27% שומן

11/2 כוסות סוכר

מרכיבים למרנג:

6 חלבונים

6 כפות סוכר

הכנה:

שמים במיכל מעבד המזון, עם להב מתכת, את החמאה, הקמח, השקדים,אבקת הסוכר וקליפת הליים ומעבדים ב"פולסים" לתערובת פירורית. (אם אין מעבד מזון, אפשר להכין את הבצק ביד בתוך קערה רחבה). מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים שוב ב"פולסים" למעט זמן עד שנוצר גוש בצק גדול. מוציאים את הבצק על משטח עבודה מקומח ויוצרים כדור. משטחים לצורת דיסק, מרפדים בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר או 20 דקות בפריזר.

מוציאים את הבצק מהמקרר. מרדדים את הבצק לעלה דק על משטח עבוד מקומח ומרפדים תבנית טארט מתפרקת בעלת דופן גבוהה (כ-5 ס"מ) בקוטר של 24-25 ס"מ. מצפים את דפנות הבצק בניר כסף (שלא יחרכו בזמן האפייה) ואת התחתית בנייר אפייה גזור לפי מידת התבנית. מחוררים את נייר האפייה והבצק במזלג ומניחים על הנייר משקולות אפייה או שעועית (מה שימנע את "התנפחות" הבצק בזמן האפייה). מכניסים למקרר ל – 15 דקות לצינון. מוציאים מהמקרר ואופים את תחתית הבצק בתנור חם 190 מעלות כ- 10 דקות או עד שמרכז הבצק זהוב. מוציאים מהתנור, מסלקים את נייר הכסף, האפייה והשעועית (אפשר לאחסן ולהשתמש שוב). מברישים את תחתית הבצק במעט חלבון ביצה טרוף ומחזירים לתנור ל-8-10 דקות נוספות. חלבון הביצה יאטום את הבצק ולא יאפשר לנוזלים לרכך אותו בזמן האפייה של מילוי הליים. מוציאים מהתנור, משאירים את תחתית הבצק בתבנית ומצננים לגמרי מעל רשת.

מערבבים בקערה את השמנת המתוקה, השמנת החמוצה וקליפת הליים. בקערה נפרדת, טורפים את מיץ הליים, הביצים והסוכר לתערובת אחידה. מערבבים פנימה את תערובת השמנת ויוצקים מעל תחתית הבצק האפויה למחצה. אופים בתנור חם 160 מעלות כ- 45-50 דקות עד שהתערובת מיוצבת אך מעט רכה במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי מעל רשת. משחררים את הטארט מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.

הכנת המרנג:

שמים בקערת המיקסר את החלבונים ומקציפים במהירות גבוהה תוך כדי הוספת הסוכר בזרם דק כ-4-5 דקות עד לקבלת קצף יציב, סמיך ומבריק אך לא קשה מדי. מעבירים את הקצף לשק זילוף עם צינטר עגול קוטר 1 ס"מ ומזליפים את הקצף על פני מילוי הליים לפי כל דוגמה או צורה שמתחשק. לכו על פרוע! בעזרת ברנר, שורפים את קצוות פיתולי הקצף בעדינות. מתעלפים מהמראה ומגישים מיד. אם אין ברנר, אפשר להשחים את קצוות קצף הביצים מתחת לגריל של התנור: מחממים את גריל התנור למקסימום ומכניסים את הטארט תחת הגריל. משאירים את דלת התנור פתוחה ומסובבים בעדינות את הטארט תחת הגריל לקבלת השחמה אחידה.

צילום: עודד מרום