חזה עוף צרוב במרינדת ליים, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי

מרכיבים ל-4 איש:

4 חזות עוף מנוקים

מרינדה:

8 כפות שמן זית משובח

מיץ וקליפה מגוררת מ- 2 ליים

3 שיני שום פרוסות

1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק

2 כפות עלי טימין

1 צ'ילי טרי פרוס דק

פלפל שחור גרוס טרי

מלח

1 ליים פרוס לפרוסות של חצי ס"מ רוחב

להגשה:

עלי רוקט שטופים וטריים
פפרדלה ביצים ״פילוטאה״ מבושלת לפי ההוראות, מסוננת ומתובלת בשמן זית, פלפל שחור גרוס טרי, מלח ופרמזן.

הכנה:

בתבנית רחבה, מערבבים את כל מרכיבי המרינדה. משרים את חזות העוף במרינדה כ-20 דקות בכל צד. משאירים מכוסה מחוץ למקרר. המרינדה עושה שתי פעולות: מצד אחד הנוזלים מלחחים את חזה העוף ומצד שני, הליים "מבשל" מעט את העוף – מה שיקצר משמעותית את זמן הצלייה. כל זה כדי לקבל נתח חזה עוף עסיסי, נימוח ועשיר טעמים וניחוחות. מברישים מחבת פסים במעט שמן זית ומחממים על להבה גבוהה. כשהמחבת מתחילה להעלות עשן, צורבים את חזה העוף כ-3-4 דקות בכל צד. צורבים גם את פרוסות הליים לצידי החזה כ-1 דקה בכל צד עד שהם משחימים מעט ו"מתקרמלים" מהסוכר שבהם. מניחים את החזה עוף מעל צרור רוקט טרייה ושטופה, פפרדלה ומגישים עם פרוסות ליים צרובות ומיץ ליים סחוט טרי מעל.