סמי-פרדו ליים עם קליפות ליים מסוכרות – 8 מנות

מרכיבים לסמי-פרדו:

3 ביצים

2 חלמונים

מקל וניל חצוי לאורכו ומרוקן מפולי הווניל או כפית תמצית וניל משובחת

2 כפות ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק מאוד

1 כוס סוכר

כוס ורבע מיץ ליים – (כ-5 ליים)

קליפת ליים מגוררת מ-5 ליים

13/4 מיכל קצפת מוקצפת קלות

הכנה:

שמים בקערה חסינת חום את הביצים והחלמונים, הסוכר, מיץ וקליפת הליים, הווניל והג'ינג'ר. את הקערה מניחים מעל סיר עם מעט מים רותחים בתחתית, כך שתחתית הקערה אינה נוגעת במים החמים – מניחים את הסיר עם הקערה מעל להבה בינונית ומקציפים בעזרת מיקסר ידני חשמלי עד שהתערובת נהיית תפוחה, אוורירית וחמימה למגע, כ-6-7 דקות. מכבים את האש ומסירים בזהירות את הקערה מעל סיר האדים וממשיכים להקציף עד שהתערובת מצטננת היטב – כ- 3-4 דקות נוספות. בעזרת לקקן, מערבבים את הקצפת לתוך קציפת הביצים והליים בתנועות סיבוביות עדינות עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לכד מידה ומוזגים לתוך הספלים. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים בפריזר כ-4-5 שעות. מגישים עם מעט קליפות ליים מסוכרות מעל או עם פירות אדומים.

צילום: עודד מרום