מגש גבינות מהמעדניה שלנו

פירוט המגש שלנו

משמאל לימין עם כייון השעון:

לבנה עגולה: פלרדון עיזים של יעקובס
צהובה מרובעת: תומר של עין כמונים – גבינת עיזים בסגנון רובלושון. סוג של קממבר עם קליפה רחוצה במי מלח ולא עם עובש לבן.
גליל לבן: סנט מור של ברקנית
טל הגליל של עין כמונים – תום עיזים מיושנת שנה בעלי דפנה
אלפינית של יעקובס – גבינת חלב בקר בסגנון אמנטל

לחמים של אדון שיפון: הלחמים מבוססי מחמצת, בעבודת יד, ללא סוכר, שומן, ביצים או שמרים. כל הדגנים להכנת הלחמים והקמחים המיוחדים, דוגמת שיפון, שעורה או כוסמין נטחנים במטחנה גדולה מדי יום, כדי לשמור על הייחוד והטריות של הלחמים.

adon shifon logo

תוספת טעימה ויפה של פירות העונה

מגש עץ מעוצב – עבודת יד בהזמנה אישית מעץ קל במיוחד

הטיפול בגבינות:

אחסון:
יש לעטוף כל גבינה בנפרד בניילון נצמד ולהחליפו בתדירות גבוהה.
לא מומלצים מכלי האחסון מפלסטיק הסוגרים הרמטית את הגבינה.
לא מומלץ לשמור את הגבינות בארץ מחוץ למקרר – חם ולח מדי רוב השנה.
לאחסן באזור הירקות במקרר או בתא מיוחד אם יש – בכל מקרה לא באזור הקר ביותר.
אין להקפיא גבינה.
גבינה טרייה (מוצרלה) – ניתן לשמור במי הגבינה כ- 2-3 ימים.
גבינה עם עובש לבן – שבוע-שבועיים – תלוי בבשלות.
גבינה קשה – מספר שבועות בתנאי שהן עטופות היטב ומוגנות מאוורור המקרר. גושים גדולים של פרמזן למשל, כדאי לחלק לחריצים קטנים, לעטוף בנפרד ולצרוך אחד אחד לפי סדר.

הגשה:
את רוב הגבינות (פרט לטריות ורכות), יש להוציא כשעה בחורף וחצי שעה בקיץ מחוץ למקרר לפני ההגשה.
יש להגיש הגבינות על צלחת או קרש עץ בגושים שלמים ולא חתוכים מראש!
מומלץ לחרוץ חריץ ראשון – בעיקר בגבינות חדשות.
באירוע גדול, מומלץ לתקוע שלט קטן עם שם הגבינה ובאיזה מחלבה יוצרה.

עם הגבינות מומלץ להגיש:
לחמים – בעדיפות לא מתובלים מדי (קימל), לדוגמא: חיטה מלאה, צימוקים ואגוזים, בגט
חמאה
ריבת בצל, צ'טני או ריבה מיוחדת אחרת
פירות העונה: ענבים, תאנים טריות, מלון, סברס, אגסים בשלים
סלט ירוק על בסיס חסות ועלים ירוקים בלבד מתובל בוינגרט לא חמוץ מדי
אגוזים קלויים במלח
זיתים ועגבניות מיובשות במשרה שמן זית

 

לא מומלץ:

סוגי ירקות חתוכים מראש (פלפלים, גזר, מלפפון, חס וחלילה מטבלים)
חמוצים

מגוון:
תלוי באירוע, אך באופן מסורתי נהוג להגיש מספר אי זוגי של גבינות: 1,3,5,7 סוגים שונים שייצגו משפחות שונות של גבינות – אך יתאימו וישלימו זו את זו.
בארוחה ארוכה עם הרבה מנות, כאשר הגבינה מוגשת לפני הקינוח, ניתן בהחלט להגיש גבינה אחת ויחידה שצריכה להיות מותאמת לכלל הארוחה, מיוחדת ובעלת אופי.
ככל שהדגש חזק יותר על הגבינות, כך יעלה המגוון ומספרן.
מומלץ להיוועץ עם המוכר ובעיקר לטעום במהלך הקנייה.

המגש האידיאלי יראה כך: (5 סוגים)
גבינת צאן טרייה עם רמת חמיצות גבוהה
גבינת צאן חצי טרייה עם עובש לבן בסגנון סנט-מור
גבינה מחלב בקר עם עובש לבן בסגנון קממבר או ברי (אחוזי שומן גבוהים)
גבינת עיזים או בקר קשה ופיקנטית יותר (פונקציה של יישון)
גבינה בעלת עורקים כחולים כדוגמת סטילטון רוקפור או גורגונזולה

צילום: גיל אטלן